Optimizasyon Yol Haritası
Optimizasyon, bir reklamı ve pazarlama performansını arttırma işlemidir. Gelecekteki hedefler için ne kadar para harcayacağını belirlemek ve olası kampanyaları verimli değerlendirebilmek için, geçmiş performans ve gelecek tahminlerinin beraber kullanılabilmesidir. Kampanyaları optimize etmek, düşük performans gösteren segmentler için zararı azaltmayı ve yüksek performans gösteren segmentleri ölçeklendirmeyi içerir.
Kelime
Bir durumu, bir sonucu, bir eylemi daha iyiye ya da en iyiye ulaştırmak için onu arama ve bulma işidir. Bu en iyiyi bulma çabası optimizasyon kelime anlamı olarak literatüre yansır.
Pazarlama alanında önceki beklentiler gerçekleşmediyse, o zaman optimizasyon nedir ve optimizasyon ne işe yarar soruları bu beklentilerin gerçekleşmesi aşamasında yardımcı olur.
Dijital alanda sürekli artan rekabet ile birlikte, pazarlama optimizasyonu, daha önce etkili olan pazarlama yatırımlarından, daha fazla faydalı sonuçlar getirmek için, birçok marka adına bir öncelik haline gelmiştir. İnsanlar artık optimizasyon ne demek sorusunun cevabını bu yüzden çok iyi kanıksamıştırlar.
7 Yol Haritası
Bütçeyi artırmadan, bu 7 yol ile optimizasyon kaça ayrılır sorusu da cevaplanmış olacaktır.
1.) Mesaj Verme
Direk reklamlarla herkese ulaşmaya çalışmanın, pazarlamayı hedeflemeden ve de hedef odaklı bir yoğunlaşmadan çok daha az etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bunun yerine, yeterince geniş bir kitleyi koruyarak mümkün olduğunca spesifik olmaya çalışmak gerekir. Alıcıya ait demografik bilgiler, ilgi alanları ve davranış odaklı benzersiz özellikler tanımlayarak, hedeflemek istenilen belirli özellikleri tanımlanabilir. O yönde pazarlama ve reklam mesajları oluşturulur.
2.) Yeniden Hedefleme
Markayı zaten tanıyan kişilerin satın alma olasılığı çok daha fazladır. Bu hazır izleyiciler, piksel adı verilen basit bir araçla sunulmaktadır. Hem Google AdWords’de hem de Facebook’ta kullanılabilen bu pikseller, web sitesindeki kullanıcı davranışını izlemeye ve ardından bu kullanıcılara davranışlarına göre pazarlanmasına olanak tanır. Yeniden hedefleme, ise sizden satın alma ihtimali olmayan kitleyi de düşünmektir.
3.) Kullanıcının Ürettiği İçeriği Tanıtma
Kitlenin bu güveni oluşturmaya odaklanmasıdır. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, müşteriler tarafından marka, ürün veya hizmet hakkında oluşturulan herhangi bir içerik türüdür.
4.) SEO Temelleri
SEO ve arama pazarlaması optimizasyonunun tam kapsamı, ustalaşmak için biraz zaman alırken, temel bilgiler oldukça basittir ve içeriğin performansı üzerinde çarpıcı bir etkiye sahip olabilir.
5.) Zayıf Noktalar İçin Araçlar Kullanma
Teknik SEO karmaşık olabilir. Kolaylaştırmak için var olan tonlarca harika araç var. Bunun için Google’ın ücretsiz aracını veya Deep Crawl gibi daha dinamik araçlar kullanmak yerindedir.
6.)Değer Biçme
Bu, yalnızca sizden haberdar olduklarında satış yapmaya çalışmak yerine, en değerli köşe yazılarınıza ve indirilebilir kılavuzlara bağlantılar göndermek gerektiği anlamına gelir.
7.) Kullanıcının Ürettiği İçeriği Dahil Etme
Kitlenin en çok neye yanıt verdiğini görmek için, farklı e-posta türlerine farklı UGC türlerini de dahil ederek test etmektir.
Bir cevap yazın